Itālijas smaržas, garšas un baudas Toskānā

4.8

Ceļotāju Vērtējums
10 atsauksmes

Maza Grupa

Katram gadalaikam Toskānas apceļošanai ir savs šarms. Pavasaris šeit atnāk ar sulīgi zaļām pļavām un ziedošiem magoņu laukiem, vasaras ar dzelteniem saulespuķu ziediem, bet rudens ar piebriedušiem vīnogu ķekariem. Mazas pilsētas šeit no lielajām atšķiras ar īpašu atmosfēru un kolorītu. Dosimies tās izbaudīt - lēnām, nesteidzoties, sēžot pie kafijas tases, malkojot vīnu, gatavojot un izgaršojot itāļu ēdienus. Šīs dienas pavadīsim kā īsteni itāļi – bezrūpīgi, jautri un baudot dzīvi. Svinēsim katru dienu kā svētkus!

Izbraukšana Iebraukšana Ilgums Brīvas vietas Cena
28.09.2020 02.10.2020 5 Vairāk kā 6 1340 € Programma
REZERVĒT

Piezīmes:
Grupas vaditaja Ilze Erdmane. Sapulce netiek rīkota, informācija 2 nedēļas pirms brauciena elektroniski e-pastā.

Ceļojuma programma

Rīga – Milāna – Sandžiminjano – Florence – Greve – Panzano – San Miniato – Sjēna – Milāna – Rīga

Grupā paredzēti 12 ceļotāji

Vai šis ceļojums ir Tev piemērots?

  • Brauciens piemērots dzīves baudītājiem, kam patīk garšīgi paēst – ceļojumā iekļautas degustācijas, kulinārijas meistarklase, zemnieku apciemojums ar maltīti.

1. DIENA, PIRMDIENA, 28.09. RĪGA – MILĀNA  SANDŽIMINJANO

Pulcēšanās Rīgas lidostā plkst. 06:00, lidojums 07:55 Rīga – Milāna 09:40. Pārbrauciens Lombardija -Toskāna. Pēcpusdienā viesosimies zemnieku saimniecībā, kur gatavo olīveļļu, vietējos Vernaccia di San Gimignano, Brunello, Chianti Classico vīnus, olīvu pastu un citus Toskānas gardumus. Mums būs tā iespēja visus gardumus nogaršot! Vēlāk  neliela pastaiga San Gimignano pilsētiņu, kas pateicoties saviem torņiem tiek dēvēta par 'Itālijas Manhetenu'. Izstaigāsim šauro ieliņu labirintus, mēģinot saskaitīt 12.un 13.,gs. celtos dižciltīgo ģimeņu torņus. Šeit arī nogaršosim gardo Dondoli saldējumu. Bonissimo! Nakts viesnīcā Toskānā.

2. DIENA, OTRDIENA, 29.09. SANDŽIMINJANO – FLORENCE  SANDŽIMINJANO

Pēc brokastīm dosimies uz Florenci un izstaigāsim, atklāsim seno Florences centru, baudot gardo saldējumu, kuru šeit sāka gatavot jau Katrīnas Mediči laikā. Iejutīsimies Renesanses laika pilsētā, klausoties vietējā gida stāstījumā par Florences vēsturi, sadzīvi un virtuves tradīcijām. Iesakām apmeklēt Florences tirgu, kur spēcīgā smaržu juceklī vietējie zemnieki tirgo svaigās dārza un meža veltes. Itāļu modes cienītāji šeit atradīs apavus un apģērbus gan izsmalcinātos zīmolu veikalos, gan arī transnacionālajos veikalos vai izslavētajā Florences ādas tirgū.
Itāļu virtuves kursi. Iejutīsimies pavāru lomā un pusdienas sev gatavosim paši: Bruschetta ar tomātiem, Bruschetta ar sīpoliem, Gnocchi, Cūkgaļu ar āboliem pēc senas Toskānas receptes, Tiramisu. Darbs notiks Prosecco (dzirkstošā vīna) pavadībā. Vēlāk visi kopā baudīsim pagatavoto, klāt dzerot vietējos baltos un sarkanos vīnus. Nakts viesnīcā Toskānā.

3. DIENA, TREŠDIENA, 30.09. ČERTALDO GREVE – PANZANO – SAN MINIATO  ČERTALDO

Šodien ceļosim  pār gleznainiem Toskānas pakalniem uz nelielo Greves pilsētu. Vecpilsētas centrā atrodas viens no vecākajiem miesnieku veikaliem Toskānā – Antica Macelleria Falorni, dibināts 1729.gadā, kas joprojām darbojas un pārdod tradicionālos vietējos gaļas produktus. Ejot cauri tirdzniecības zālēm, jūties kā muzejā – pie sienām senas fotogrāfijas un seni gaļas apstrādes rīki. Apmeklēsim Kastello di Verrazano, kur degustācijas laikā varēsim izgaršot šī reģiona labākos vīnus. Pusdienot dosimies uz nelielo Panzano pilsētiņu pie dzīvespriecīgā miesnieka Dario Čekini. Viņš ir īstens sava aroda meistars, kura dzimta jau 250 gadus šai pusē audzē un tirgo Toskānas īpašās šķirnes Chiamina govis un Cinta Sinese cūkas. Pie viņa nogaršosim Itālijā tik iecienīto pinzimonio, baudīsim Dario gatavotos gaļas ēdienus un īpašās mērces. Gaļas te netrūks! Pēcpusdienā pārbrauciens uz San Miniato. Tur saimnieka un suņa pavadībā dosimies īstās trifeļu medībās. Staigājot pa mežu, uzzināsim, kāpēc suņi meklē šīs sēnes un vai viņiem tās garšo. Vēlāk degustēsim saimnieku gatavotās delikateses, kuru izgatavošanā izmanto trifeles. Atgriešanās viesīcā. Vakarpusē, pēc  vēlēšanās, iespēja doties uz Čertaldo Alto, kur nokļūsim ar funikulieri. Šajā pilētā dzīvojis un apglabāts ´Dekamerona´ autors Džovanni Bokačo, kurš bija izcils sava laikmeta sabiedriskās dzīves atainotājs. Malkojot vīnu un izgaršojot Lardo di Collonatas speķi ar šai pusē gatavoto sarkano sīpolu ievārījumu, klausīsimies Dekamerona lasījumos.  Nakts viesnīcā Toskānā.

4. DIENA, CETURTDIENA, 01.10. ČERTALDO – SJĒNA – RAPOLANO TERMAS  ROMA

Brauksim uz Sjēnu, kas joprojām saglabājusi savu greznību kopš 13.gs. Kopīgi izstaigāsim pilsētas pakalnus un līkumotās ielas, kas sadalītas 17 rajonos – kontradās. Piazza del Campo – Itālijas skaistākais gliemežveida laukums, un izcilā Sjēnas katedrāle ar Pizano, Donatello un Mikelandželo meistardarbiem, kā arī marmora inkrustēto grīdu. Pusdienas. IZVĒLEI: pēcpusdienā nodosimies ūdens priekiem Rapolāno termās (~18 EUR), no kurām paveras brīnišķīga panorāma uz tuvējo pilsētu un apkārtni. Pārbrauciens līdz Romai.  Nakts viesnīcā Romā. 

5. DIENA, PIEKTDIENA, 02.10. ROMA  RĪGA

Šodien pēc brokastīm dosimies ekskursijā pa Romu vietējā gida pavadībā. Ekskursijas laikā izstaigāsim Romu no Kolizeja līdz Romas forumiem, no Kapitolija kalna lidz Venēcijas laukumam. Skatīsim "visu dievu templi" - Panteonu un Trevi strūklaku. Laiks pusdienām Romas krodziņā. Pēcpusdienā transfērs uz lidostu. 17:50 lidojums Roma-Rīga, ap 21:45 ierašanās Rīgā.

Papildus informācija

Ceļojuma cenā ietilpst:

  • lidojums Rīga – Milāna/Roma – Rīga ar AirBaltic;
  • nakšņošana 3 naktis 4* viesnīcā Toskānā un 1 nakts 3* viesnīcā Romā divvietīgā numurā;
  • 4 brokastis un 2 pusdienas;
  • transporta pakalpojumi ceļojuma laikā;
  • zemnieku saimniecības apmeklējums ar uzkodām un vīnu degustāciju;
  • trifeļu medības ar degustāciju;
  • itāļu virtuves kursi ( pusdienas);
  • aprakstā minētās ekskursijas un objektu apmeklēšanas;
  • grupas vadītāja pakalpojumi latviešu valodā

Ceļojuma cenā neietilpst:

  • peldēšanās Rapolāno termās – ~18 EUR;
  • programmā neminētu pasākumu un objektu apmeklēšanas izmaksas;
  • veselības apdrošināšana ārzemju ceļojumam;
  • dzeramnaudas apkalpojošajam personālam.

Piemaksa par vienvietīgu numuru – 275 EUR.

Pieteikšanās ceļojumam:

  • piesakoties ceļojumam, nepieciešama pase un jānoslēdz ceļojuma līgums;
  • jūsu vieta tiks rezervēta pēc 400 EUR avansa iemaksas;
  • otrā iemaksa 50% no atlikušās summas ne vēlāk kā 70 dienas pirms ceļojuma (20.07.);
  • pārējā samaksa ne vēlāk kā 42 dienas pirms ceļojuma (17.08.). 

Ceļojuma anulācijas noteikumi:

  • atsakoties no pieteikšanās brīža līdz 50 dienām pirms ceļojuma (09.08.), tiek ieturēti 400 EUR;
  • atsakoties 49-36 dienas pirms ceļojuma (10.08. - 23.08.), tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;
  • atsakoties mazāk kā 36 dienas pirms ceļojuma (23.08.), tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

Nepieciešamie ceļojuma dokumenti: pase vai ID karte.

Ievērībai!

  • Ceļojuma cena var pieaugt mainoties LR likumdošanai “Par PVN”, kā arī saistībā ar ASV dolāra kursa un  degvielas cenas sadārdzinājumu;
  • Ceļojums nav piemērots personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām;
  • Ja ceļojumam nav pieteicies pietiekoši liels ceļotāju skaits, Jēkaba Ceļojumi patur tiesības, ne vēlāk kā 15 dienas pirms plānotās izbraukšanas, ceļojumu atcelt;
  • Programma sastādīta saskaņā ar LR Ministru kabineta noteikumiem nr. 380.

Izbraukšana Piezīmes
28.09.2020 Grupas vaditaja Ilze Erdmane. Sapulce netiek rīkota, informācija 2 nedēļas pirms brauciena elektroniski e-pastā.

Itālijas smaržas, garšas un baudas Toskānā

Priekšstatījums