Katram gadalaikam Toskānas apceļošanai ir savs šarms. Pavasaris šeit atnāk ar sulīgi zaļām pļavām un ziedošiem magoņu laukiem, vasaras ar dzelteniem saulespuķu ziediem, bet rudens ar piebriedušiem vīnogu ķekariem. Mazas pilsētas šeit no lielajām atšķiras ar īpašu atmosfēru un kolorītu. Dosimies tās izbaudīt - lēnām, nesteidzoties, sēžot pie kafijas tases, malkojot vīnu, gatavojot un izgaršojot itāļu ēdienus. Šīs dienas pavadīsim kā īsteni itāļi – bezrūpīgi, jautri un baudot dzīvi. Svinēsim katru dienu kā svētkus!
Izbraukšana | Iebraukšana | Ilgums | Brīvas vietas | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|---|
07.04.2021 | 12.04.2021 | 6 | Vairāk kā 6 | 1490 € |
Piezīmes:
Grupas vadītāja Ilze Erdmane
Rīga – Milāna – Sandžiminjano – Florence – Greve – Panzano – San Miniato – Čertaldo – Sjēna – Rapolano termas - Milāna – Rīga
Vai šis ceļojums ir Tev piemērots?
Pulcēšanās Rīgas lidostā plkst. 06:00, lidojums 08:05 Rīga – Milāna. Pārbrauciens Lombardija -Toskāna. Pēcpusdienā viesosimies zemnieku saimniecībā, kur gatavo olīveļļu, vietējos Vernaccia di San Gimignano, Brunello, Chianti Classico vīnus, olīvu pastu un citus Toskānas gardumus. Mums būs tā iespēja visus gardumus nogaršot! Vēlāk neliela pastaiga San Gimignano pilsētiņu, kas pateicoties saviem torņiem tiek dēvēta par 'Itālijas Manhetenu'. Izstaigāsim šauro ieliņu labirintus, mēģinot saskaitīt 12.un 13.,gs. celtos dižciltīgo ģimeņu torņus. Šeit arī nogaršosim gardo Dondoli saldējumu. Bonissimo! Nakts viesnīcā Toskānā.
Pēc brokastīm dosimies uz Florenci un izstaigāsim, atklāsim seno Florences centru, baudot gardo saldējumu, kuru šeit sāka gatavot jau Katrīnas Mediči laikā. Iejutīsimies Renesanses laika pilsētā, klausoties vietējā gida stāstījumā par Florences vēsturi, sadzīvi un virtuves tradīcijām. Iesakām apmeklēt Florences tirgu, kur spēcīgā smaržu juceklī vietējie zemnieki tirgo svaigās dārza un meža veltes. Itāļu modes cienītāji šeit atradīs apavus un apģērbus gan izsmalcinātos zīmolu veikalos, gan arī transnacionālajos veikalos vai izslavētajā Florences ādas tirgū.
Itāļu virtuves kursi. Iejutīsimies pavāru lomā un pusdienas sev gatavosim paši: Bruschetta ar tomātiem, Bruschetta ar sīpoliem, Gnocchi, Cūkgaļu ar āboliem pēc senas Toskānas receptes, Tiramisu. Darbs notiks Prosecco (dzirkstošā vīna) pavadībā. Vēlāk visi kopā baudīsim pagatavoto, klāt dzerot vietējos baltos un sarkanos vīnus. Nakts viesnīcā Toskānā.
Šodien ceļosim pār gleznainiem Toskānas pakalniem uz nelielo Greves pilsētu. Vecpilsētas centrā atrodas viens no vecākajiem miesnieku veikaliem Toskānā – Antica Macelleria Falorni, dibināts 1729.gadā, kas joprojām darbojas un pārdod tradicionālos vietējos gaļas produktus. Ejot cauri tirdzniecības zālēm, jūties kā muzejā – pie sienām senas fotogrāfijas un seni gaļas apstrādes rīki. Apmeklēsim Kastello di Verrazano, kur degustācijas laikā varēsim izgaršot šī reģiona labākos vīnus. Pusdienot dosimies uz nelielo Panzano pilsētiņu pie dzīvespriecīgā miesnieka Dario Čekini. Viņš ir īstens sava aroda meistars, kura dzimta jau 250 gadus šai pusē audzē un tirgo Toskānas īpašās šķirnes Chiamina govis un Cinta Sinese cūkas. Pie viņa nogaršosim Itālijā tik iecienīto pinzimonio, baudīsim Dario gatavotos gaļas ēdienus un īpašās mērces. Gaļas te netrūks! Pēcpusdienā pārbrauciens uz San Miniato. Tur saimnieka un suņa pavadībā dosimies īstās trifeļu medībās. Staigājot pa mežu, uzzināsim, kāpēc suņi meklē šīs sēnes un vai viņiem tās garšo. Vēlāk degustēsim saimnieku gatavotās delikateses, kuru izgatavošanā izmanto trifeles. Atgriešanās viesīcā. Vakarpusē, pēc vēlēšanās, iespēja doties uz Čertaldo Alto, kur nokļūsim ar funikulieri. Šajā pilētā dzīvojis un apglabāts ´Dekamerona´ autors Džovanni Bokačo, kurš bija izcils sava laikmeta sabiedriskās dzīves atainotājs. Malkojot vīnu un izgaršojot Lardo di Collonatas speķi ar šai pusē gatavoto sarkano sīpolu ievārījumu, klausīsimies Dekamerona lasījumos. Nakts viesnīcā Toskānā.
Brauksim uz Sjēnu, kas joprojām saglabājusi savu greznību kopš 13.gs. Kopīgi izstaigāsim pilsētas pakalnus un līkumotās ielas, kas sadalītas 17 rajonos – kontradās. Piazza del Campo – Itālijas skaistākais gliemežveida laukums, un izcilā Sjēnas katedrāle ar Pizano, Donatello un Mikelandželo meistardarbiem, kā arī marmora inkrustēto grīdu. Pusdienas. IZVĒLEI: pēcpusdienā nodosimies ūdens priekiem Rapolāno termās (~18 EUR), no kurām paveras brīnišķīga panorāma uz tuvējo pilsētu un apkārtni. Nakts viesnīcā Toskānā.
Dosimies uz Barberīno di Mugello outletu, kur vienuviet atrodami vairāk nekā 100 pazīstamu zīmolu veikalu ar ļoti plašu preču piedāvājumu par ļoti pievilcīgām cenām. Pēcpusdienā pastaiga pa Milānu. Nakts viesnīcā pie Milānas.
No rīta brauciens uz lidostu, 10:40 lidojums Milāna – Rīga, ap 14:20 ierašanās Rīgā.
Piemaksa par vienvietīgu numuru: 305 EUR.
Ceļojumam nepieciešamie dokumenti: ID karte vai pase.
Ceļotājs jebkurā brīdī pirms ceļojuma sākuma var izbeigt kompleksā tūrisma pakalpojuma līgumu pēc sekojošiem anulācijas noteikumiem:
Informējam, ka apdrošināšana, lai segtu kompleksā tūrisma pakalpojuma līguma izbeigšanas izmaksas, ja līgumu izbeidz ceļotājs, vai palīdzības izmaksas (ieskaitot repatriāciju) negadījuma, slimības vai nāves gadījumā, ir brīvprātīga.
Informāciju par epidemioloģisko situāciju jebkurā pasaules valstī, ieceļošanai obligātām un rekomendējošām vakcinācijām Klients uzzina Sabiedrības veselības aģentūras Vakcinācijas dienestā, interneta mājaslapā www.vd.lv.
Ievērībai!
Izbraukšana | Piezīmes |
---|---|
07.04.2021 | Grupas vadītāja Ilze Erdmane |