Itālijas smaržas, garšas un baudas Toskānā

Maza Grupa

Katram gadalaikam Toskānas apceļošanai ir savs šarms. Pavasaris šeit atnāk ar sulīgi zaļām pļavām un ziedošiem magoņu laukiem, vasaras ar dzelteniem saulespuķu ziediem, bet rudens ar piebriedušiem vīnogu ķekariem. Apceļosim Toskānu! Tās ir mazas pilsētas, kuras no lielajām atšķiras ar īpašu atmosfēru un kolorītu. Dosimies tās izbaudīt, lēnām, nesteidzoties, sēžot pie kafijas tases, malkojot vīnu, gatavojot un izgaršojot itāļu ēdienus. Šīs dienas pavadīsim kā īsteni itāļi – bezrūpīgi, jautri un baudot dzīvi. Svinēsim katru dienu kā svētkus. Svētkus, kuri mums pelēkajā ikdienā tik ļoti pietrūkst!

Izbraukšana Iebraukšana Ilgums Brīvas vietas Cena
30.09.2017 05.10.2017 6 Vairāk kā 6 1165 € Programma
REZERVĒT

Piezīmes:
Grupas vadītājā Ilze Erdmane

Ceļojuma programma

Milāna – Sandžiminjano – Čertaldo – Sjēna – Florence –  Greve – Panzano – San Miniato – Barberino Di Mugello – Milāna

1. DIENA, SESTDIENA, 30.09. RĪGA – MILĀNA – SANDŽIMINJANO – ČERTALDO

No rīta ap 05:30 tikšanās Rīgas lidostā, plkst. 07:30 lidojums Rīga – Milāna. Pēc ierašanās Itālijā ceļosim uz Toskānu. Pēcpusdienā ierašanās Sandžiminjano pilsētā, kas radusies no etrusku ciemata, un pateicoties saviem torņiem, nereti tiek dēvēta par Itālijas Manhetenu. Izstaigāsim šauro ielu labirintus, mēģinot saskaitīt 12.,13. gadsimtā celtos dižciltīgo ģimeņu torņus. Vakarpusē viesosimies zemnieku saimniecībā, kur gatavo olīveļļu, vietējos- Vernaccia di San Gimignano, Brunello, Chianti Classico vīnus, olīvu pastu un citus Toskānas gardumus. Mums būs tā iespēja visus gardumus nogaršot! Bonissimo! Nakts viesnīcā Toskānā.

2. DIENA, SVĒTDIENA, 01.10. ČERTALDO – SJĒNA – RAPOLANO TERMAS – ČERTALDO ALTO  ČERTALDO

Šodien brauksim uz Sjēnu, kas joprojām saglabājusi savu greznību kopš 13.gs. Kopīgi izstaigāsim pilsētas pakalnus un līkumotās ielas, kas sadalītas 17 rajonos - kontradās. Piazza del Campo - Itālijas skaistākais gliemežveida laukums, un izcilā Sjēnas katedrāle ar Pizano, Donatello un Mikelandželo meistardarbiem, kā arī marmora inkrustēto grīdu. Pēcpusdienā nodosimies ūdens priekiem Rapolāno termās, no kurām paveras brīnišķīga panorāma uz tuvējo pilsētu un apkārtni (16 eiro). Vakarā dosimies uz Certaldo Alto, kur nokļūsim ar gaisa vilcienu. Šajā pilsētā dzīvojis un apglabāts Džovani  Bokačo –Dekamerona autors, kas bija izcils sava laikmeta sabiedriskās dzīves atainotājs. Malkojot vīnu un izgaršojot Lardo di Collonatas speķi ar šai pusē gatavoto sarkano sīpolu ievārījumu, klausīsimies Dekamerona lasījumus. Nakts viesnīcā Toskānā.

3. DIENA, PIRMDIENA, 02.10. ČERTALDO – FLORENCE – ČERTALDO

Pēc brokastīm dosimies uz Florenci un izstaigāsim, atklāsim seno Florences centru, baudot gardo saldējumu, kuru šeit sāka gatavot jau Katrīnas Mediči laikā. Iejutīsimies Renesanses laika pilsētā, klausoties vietējā gida stāstījumā par Florences vēsturi, sadzīvi un virtuves tradīcijām. Iesakām apmeklēt Florences tirgu, kur spēcīgā smaržu juceklī vietējie zemnieki tirgo svaigās dārza un meža veltes. Itāļu modes cienītāji šeit atradīs apavus un apģērbus gan izsmalcinātos zīmolu veikalos, kā arī transnacionālajos veikalos vai izslavētajā Florences ādas tirgū.

Itāļu virtuves kursi. Šodien pusdienas gatavosim paši, iejūtoties pavāru lomā, gatavosim:

* Bruschetta ar tomātiem

* Bruschetta ar sīpoliem

* Gnocchi

* Cūkgaļu ar āboliem pēc senas Toskānas receptes

* Tiramisu

Darbs notiks Prosecco (dzirkstošā vīna) pavadībā. Vēlāk visi kopā baudīsim pašu pagatavoto, klāt dzerot vietējos baltos un sarkanos vīnus. Vakarā atgriešanās un nakts viesnīcā Toskānā.

4. DIENA, OTRDIENA, 03.10. ČERTALDO – GREVE – PANZANO – SAN MINIATO – ČERTALDO

Ceļosim pār gleznainiem Toskānas pakalniem uz nelielo Greves pilsētu. Vecpilsētas centrā atrodas viens no vecākajiem miesnieku veikaliem Toskānā  - Antica Macelleria Falorni , dibināts 1729.gadā , kas joprojām darbojas un pārdod tradicionālos vietējos gaļas produktus. Ejot cauri tirdzniecības zālēm, jūties kā muzejā – pie sienām senas fotogrāfijas un seni gaļas apstrādes rīki. Apmeklēsim Castello di Verrazzano, kur degustācijas laikā varēsim izgaršot šī reģiona labākos vīnus.Pusdienot dosimies uz nelielo Panzano pilsētiņu pie dzīvespriecīga miesnieka - Dario Cecchini. Dario ir īstens sava aroda meistars, kura dzimta jau 250 gadus šai pusē audzē un tirgojas ar Toskānas  īpašajām  šķirnes Chiamina govīm un Cinta Sinese cūkām. Šeit arī  nogaršosim Itālijā tik iecienīto – pinzimonio, baudīsim Dario gatavotos  gaļas ēdienus un īpašās mērces. Ticiet, gaļas te netrūks!Pēcpusdienā pārbrauciens uz San Miniato. Tur saimnieka un suņa pavadībā dosimies īstās trifeļu medībās. Staigājot pa mežu, uzzināsim, kāpēc suņi meklē šīs sēnes un vai viņiem tās garšo. Vēlāk dosimies un degustēsim saimnieku gatavotās delikateses, kuru izgatavošanā izmanto trifeles.Atgriešanās un nakts viesnīcā Toskānā.

5. DIENA, TREŠDIENA, 04.10. ČERTALDO – BARBERINO DI MUGELLO – MILĀNA

Pēc brokastīm dosimies uz Barberīno di Mugello outletu, kur vienuviet atrodami vairāk kā 100 pazīstamu zīmolu veikalu ar ļoti plašu preču piedāvājumu par ļoti pievilcīgām cenām. Dienas otrajā pusē dosimies uz operas un modes meku Milānu. Izstaigāsim pilsētas centru, un apskatīsim La Scalas operas teātri, grezno Viktora Emanuela II galeriju, un ar torņiem un smailēm kronēto balto Milānas katedrāli. Brīvajā laikā iesakām pacelties ar liftu un izstaigāt katedrāles jumtu, un apmeklēt slaveno Quadrilatero modes rajonu. Nakts viesnīcā Malpensas lidostas rajonā.

6. DIENA, CETURTDIENA, 05.10. MILĀNA – RĪGA

Pēc brokastīm transfērs uz lidostu 10.15 lidojums Milāna – Rīga, ap 13:55 ierašanās Rīgā.

Papildus informācija

Ceļojuma cenā ietilpst:

  • lidojuma biļete Rīga – Milāna – Rīga;
  • transporta pakalpojumi ceļojuma laikā;
  • dzīvošana 4 naktis 4* viesnīcā Toskānā divvietīgā numurā, 1 nakts viesnīcā pie Milānas lidostas;
  • 5 brokastis, 2 pusdienas;
  • Itāļu virtuves kursi ar pusdienām;
  • Zemnieku saimniecības apmeklējums ar vīnu degustāciju;
  • Trifeļu medības ar degustāciju;
  • grupas vadītāja pakalpojumi un latviešu valodā runājošs gids; 

Ceļojuma cenā neietilpst:

  • programmā neminētu pasākumu un objektu apmeklēšanas izmaksas;
  • veselības apdrošināšana ārzemju ceļojumam;

Piemaksa:

  • par vienvietīgu numuru -185 Euro.

Pieteikšanās ceļojumam:

  • piesakoties ceļojumam, nepieciešams uzrādīt pasi un jānoslēdz ceļojuma līgums;
  • jūsu vieta tiks rezervēta pēc 400 EUR avansa iemaksas;
  • 2. iemaksa 50% no atlikušās summas ne vēlāk kā 70 dienas pirms ceļojuma, t.i. līdz 22.07.
  • pārējā samaksa ne vēlāk kā 42 dienas pirms ceļojuma, t.i. līdz 19.08.

Ceļojuma anulācijas noteikumi:

  • atsakoties no pieteikšanās brīža līdz 50 dienas pirms ceļojuma (11.08.), tiek ieturēti 400 EUR;
  • atsakoties 49 – 36 dienas pirms ceļojuma (12.08. – 25.08.), tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;
  • atsakoties mazāk kā 36 dienas pirms ceļojuma (25.08.), tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

 Nepieciešamie ceļojuma dokumenti:

  • pase, kas derīga 6 mēnešu pēc atgriešanās.

 Grupas sapulce: Jēkaba Ceļojumu birojā.

 Ievērībai! Ceļojuma cena var pieaugt mainoties LR likumdošanai "Par PVN", kā arī saistībā ar ASV dolāra kursa un  degvielas cenas sadārdzinājumu.

Izbraukšana Piezīmes
30.09.2017 Grupas vadītājā Ilze Erdmane

Itālijas smaržas, garšas un baudas Toskānā

Priekšstatījums