Itālijas smaržas, garšas un baudas Toskānā

4.3

Ceļotāju Vērtējums
3 atsauksmes

Maza Grupa

Katram gadalaikam Toskānas apceļošanai ir savs šarms. Pavasaris šeit atnāk ar sulīgi zaļām pļavām un ziedošiem magoņu laukiem, vasaras ar dzelteniem saulespuķu ziediem, bet rudens ar piebriedušiem vīnogu ķekariem. Apceļosim Toskānu! Tās ir mazas pilsētas, kuras no lielajām atšķiras ar īpašu atmosfēru un kolorītu. Dosimies tās izbaudīt, lēnām, nesteidzoties, sēžot pie kafijas tases, malkojot vīnu, gatavojot un izgaršojot itāļu ēdienus. Šīs dienas pavadīsim kā īsteni itāļi – bezrūpīgi, jautri un baudot dzīvi. Svinēsim katru dienu kā svētkus. Svētkus, kuri mums pelēkajā ikdienā tik ļoti pietrūkst!

Izbraukšana Iebraukšana Ilgums Brīvas vietas Cena
09.04.2018 14.04.2018 6 Vairāk kā 6 1165 € Programma
REZERVĒT
01.10.2018 06.10.2018 6 Vairāk kā 6 1165 € Programma
REZERVĒT

Piezīmes:
Grupas vadītāja Ilze Erdmane

Ceļojuma programma

Milāna – Sandžiminjano – Čertaldo – Sjēna – Florence – Greve – Panzano – San Miniato – Barberino Di Mugello – Milāna

Vai šis ceļojums ir Tev piemērots?

  • Brauciens piemērots dzīves baudītājiem, kam patīk garšīgi paēst – ceļojumā iekļautas degustācijas, kulinārijas meistarklase, zemnieku apciemojums ar maltīti.

1. DIENA. PIRMDIENA, 09.04.  RĪGA – MILĀNA – SANDŽIMINJANO – ČERTALDO

Tikšanās Rīgas lidostā 05:30, lidojums Rīga-Milāna 07:30-9:15. Pēc ierašanās Itālijā dosimies uz Toskānu. Pēcpusdienā būsim Sandžiminjano pilsētā, kas, pateicoties saviem torņiem, tiek dēvēta par ‘Itālijas Manhetenu’. Izstaigāsim šauro ielu labirintus, mēģinot saskaitīt 12.gs. un 13.gs. celtos dižciltīgo ģimeņu torņus. Vakarpusē viesosimies zemnieku saimniecībā, kur gatavo olīveļļu, vietējos Vernaccia di San Gimignano, Brunello, Chianti Classico vīnus, olīvu pastu un citus Toskānas gardumus. Mums būs tā iespēja visus gardumus nogaršot! Bonissimo! Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

2. DIENA.  OTRDIENA, 10.04.  ČERTALDO – FLORENCE – ČERTALDO

Pēc brokastīm dosimies uz Florenci un izstaigāsim, atklāsim seno Florences centru, baudot gardo saldējumu, kuru šeit sāka gatavot jau Katrīnas Mediči laikā. Iejutīsimies Renesanses laika pilsētā, klausoties vietējā gida stāstījumā par Florences vēsturi, sadzīvi un virtuves tradīcijām. Iesakām apmeklēt Florences tirgu, kur spēcīgā smaržu juceklī vietējie zemnieki tirgo svaigās dārza un meža veltes. Itāļu modes cienītāji šeit atradīs apavus un apģērbus gan izsmalcinātos zīmolu veikalos, gan arī transnacionālajos veikalos vai izslavētajā Florences ādas tirgū.

Itāļu virtuves kursi. Iejutīsimies pavāru lomā un pusdienas sev gatavosim paši: * Bruschetta ar tomātiem,   * Bruschetta ar sīpoliem,   * Gnocchi,   * Cūkgaļu ar āboliem pēc senas Toskānas receptes,   * Tiramisu. Darbs notiks Prosecco (dzirkstošā vīna) pavadībā. Vēlāk visi kopā baudīsim pagatavoto, klāt dzerot vietējos baltos un sarkanos vīnus. Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

3. DIENA.  TREŠDIENA, 11.04.  ČERTALDO – GREVE – PANZANO – SAN MINIATO – ČERTALDO

Ceļosim pār gleznainiem Toskānas pakalniem uz nelielo Greves pilsētu. Vecpilsētas centrā atrodas viens no vecākajiem miesnieku veikaliem Toskānā – Antica Macelleria Falorni, dibināts 1729.gadā, kas joprojām darbojas un pārdod tradicionālos vietējos gaļas produktus. Ejot cauri tirdzniecības zālēm, jūties kā muzejā – pie sienām senas fotogrāfijas un seni gaļas apstrādes rīki. Apmeklēsim Kastello di Verrazano, kur degustācijas laikā varēsim izgaršot šī reģiona labākos vīnus.Pusdienot dosimies uz nelielo Panzano pilsētiņu pie dzīvespriecīga miesnieka Dario Čekini.Viņš ir īstens sava aroda meistars, kura dzimta jau 250 gadus šai pusē audzē un tirgo Toskānas  īpašās šķirnes Chiamina govis un Cinta Sinese cūkas. Pie viņa nogaršosim Itālijā tik iecienīto pinzimonio, baudīsim Dario gatavotos gaļas ēdienus un īpašās mērces. Gaļas te netrūks!Pēcpusdienā pārbrauciens uz San Miniato. Tur saimnieka un suņa pavadībā dosimies īstās trifeļu medībās. Staigājot pa mežu, uzzināsim, kāpēc suņi meklē šīs sēnes un vai viņiem tās garšo. Vēlāk degustēsim saimnieku gatavotās delikateses, kuru izgatavošanā izmanto trifeles.Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

4. DIENA.  CETURTDIENA, 12.04.  ČERTALDO – SJĒNA – RAPOLANO TERMAS – ČERTALDO ALTO – ČERTALDO

Brauksim uz Sjēnu, kas joprojām saglabājusi savu greznību kopš 13.gs. Kopīgi izstaigāsim pilsētas pakalnus un līkumotās ielas, kas sadalītas 17 rajonos – kontradās. Piazza del Campo – Itālijas skaistākais gliemežveida laukums, un izcilā Sjēnas katedrāle ar Pizano, Donatello un Mikelandželo meistardarbiem, kā arī marmora inkrustēto grīdu. Pēcpusdienā nodosimies ūdens priekiem Rapolāno termās (papildus maksa 18 EUR), no kurām paveras brīnišķīga panorāma uz tuvējo pilsētu un apkārtni. Vakarā dosimies uz Čertaldo Alto, kur nokļūsim ar gaisa vilcienu. Šajā pilsētā dzīvojis un apglabāts ‘Dekamerona’ autors Džovani  Bokačo, kurš bija izcils sava laikmeta sabiedriskās dzīves atainotājs. Malkojot vīnu un izgaršojot Lardo di Collonatas speķi ar šai pusē gatavoto sarkano sīpolu ievārījumu, klausīsimies Dekamerona lasījumus. Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

5. DIENA.  PIEKTDIENA, 13.04.  ČERTALDO – MILĀNA

Pēc brokastīm dosimies uz Barberīno di Mugello outletu, kur vienuviet atrodami vairāk nekā 100 pazīstamu zīmolu veikalu ar ļoti plašu preču piedāvājumu par ļoti pievilcīgām cenām. Dienas otrajā pusē dosimies uz operas un ‘modes meku’ Milānu. Izstaigāsim pilsētas centru, un apskatīsim La Scala operas teātri, grezno Viktora Emanuela II galeriju, un ar torņiem un smailēm kronēto balto Milānas katedrāli. Brīvajā laikā iesakām pacelties ar liftu un izstaigāt katedrāles jumtu, un apmeklēt slaveno Quadrilatero modes rajonu. Nakts viesnīcā Malpensas lidostas tuvumā.

6. DIENA.  SESTDIENA, 14.04.  MILĀNA – RĪGA

Pēc brokastīm transfērs uz lidostu, lidojums Milāna-Rīga 10:15-13:55.

Papildus informācija

Ceļojuma cenā ietilpst:

  • lidojuma biļete Rīga - Milāna - Rīga;
  • transporta pakalpojumi ceļojuma laikā;
  • 4 naktis 4* viesnīcā Toskānā divvietīgos numuros, 1 nakts viesnīcā Milānas lidostas tuvumā;
  • 5 brokastis, 2 pusdienas;
  • zemnieku saimniecības apmeklējums ar uzkodām un vīnu degustāciju;
  • itāļu virtuves kursi ar pusdienām;
  • trifeļu medības ar degustāciju;
  • grupas vadītāja pakalpojumi un latviešu valodā runājošs vietējais gids; 

Ceļojuma cenā neietilpst:

  • peldēšanās Rapolāno termās ~18 EUR;
  • programmā neminētu pasākumu un objektu apmeklēšanas izmaksas;
  • veselības apdrošināšana ārzemju ceļojumam;
  • dzeramnaudas apkalpojošajam personālam.

Piemaksa: par vienvietīgu numuru 223 EUR.

Pieteikšanās ceļojumam:

  • piesakoties ceļojumam, nepieciešams uzrādīt pasi un jānoslēdz ceļojuma līgums;
  • jūsu vieta tiks rezervēta pēc 400 EUR avansa iemaksas;
  • otrā iemaksa 50% no atlikušās summas ne vēlāk kā 70 dienas pirms ceļojuma (24.01.2018.)
  • pārējā samaksa ne vēlāk kā 42 dienas pirms ceļojuma (21.02.2018.).

Ceļojuma anulācijas noteikumi:

  • atsakoties no pieteikšanās brīža līdz 50 dienas pirms ceļojuma (13.02.2018.), tiek ieturēti 400 EUR;
  • atsakoties 49-36 dienas pirms ceļojuma (14.-27.02.2018.), tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;
  • atsakoties mazāk kā 36 dienas pirms ceļojuma (28.02.2018.), tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

Nepieciešamie ceļojuma dokumenti:

  • pase, kas derīga 6 mēnešu pēc atgriešanās.

Ievērībai! Ceļojuma cena var pieaugt mainoties LR likumdošanai “Par PVN”, kā arī saistībā ar ASV dolāra kursa un  degvielas cenas sadārdzinājumu.

Piezīmes:
Grupas vadītāja: Ilze Erdmane

Ceļojuma programma

Milāna – Sandžiminjano – Čertaldo – Sjēna – Florence – Greve – Panzano – San Miniato – Barberino Di Mugello – Milāna

Vai šis ceļojums ir Tev piemērots?

Brauciens piemērots dzīves baudītājiem, kam patīk garšīgi paēst – ceļojumā iekļautas degustācijas, kulinārijas meistarklase, zemnieku apciemojums ar maltīti.

1. DIENA.  PIRMDIENA, 01.10.  RĪGA – MILĀNA – SANDŽIMINJANO – ČERTALDO

Tikšanās Rīgas lidostā 05:30, lidojums Rīga-Milāna 07:30-9:15. Pēc ierašanās Itālijā dosimies uz Toskānu. Pēcpusdienā būsim Sandžiminjano pilsētā, kas, pateicoties saviem torņiem, tiek dēvēta par ‘Itālijas Manhetenu’. Izstaigāsim šauro ielu labirintus, mēģinot saskaitīt 12.gs. un 13.gs. celtos dižciltīgo ģimeņu torņus. Vakarpusē viesosimies zemnieku saimniecībā, kur gatavo olīveļļu, vietējos Vernaccia di San Gimignano, Brunello, Chianti Classico vīnus, olīvu pastu un citus Toskānas gardumus. Mums būs tā iespēja visus gardumus nogaršot! Bonissimo! Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

2. DIENA.  OTRDIENA, 02.10.  ČERTALDO – FLORENCE – ČERTALDO

Pēc brokastīm dosimies uz Florenci un izstaigāsim, atklāsim seno Florences centru, baudot gardo saldējumu, kuru šeit sāka gatavot jau Katrīnas Mediči laikā. Iejutīsimies Renesanses laika pilsētā, klausoties vietējā gida stāstījumā par Florences vēsturi, sadzīvi un virtuves tradīcijām. Iesakām apmeklēt Florences tirgu, kur spēcīgā smaržu juceklī vietējie zemnieki tirgo svaigās dārza un meža veltes. Itāļu modes cienītāji šeit atradīs apavus un apģērbus gan izsmalcinātos zīmolu veikalos, gan arī transnacionālajos veikalos vai izslavētajā Florences ādas tirgū.

Itāļu virtuves kursi. Iejutīsimies pavāru lomā un pusdienas sev gatavosim paši: * Bruschetta ar tomātiem,   * Bruschetta ar sīpoliem,   * Gnocchi,   * Cūkgaļu ar āboliem pēc senas Toskānas receptes,   * Tiramisu. Darbs notiks Prosecco (dzirkstošā vīna) pavadībā. Vēlāk visi kopā baudīsim pagatavoto, klāt dzerot vietējos baltos un sarkanos vīnus. Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

3. DIENA.  TREŠDIENA, 03.10.  ČERTALDO – GREVE – PANZANO – SAN MINIATO – ČERTALDO

Ceļosim pār gleznainiem Toskānas pakalniem uz nelielo Greves pilsētu. Vecpilsētas centrā atrodas viens no vecākajiem miesnieku veikaliem Toskānā – Antica Macelleria Falorni, dibināts 1729.gadā, kas joprojām darbojas un pārdod tradicionālos vietējos gaļas produktus. Ejot cauri tirdzniecības zālēm, jūties kā muzejā – pie sienām senas fotogrāfijas un seni gaļas apstrādes rīki. Apmeklēsim Kastello di Verrazano, kur degustācijas laikā varēsim izgaršot šī reģiona labākos vīnus.Pusdienot dosimies uz nelielo Panzano pilsētiņu pie dzīvespriecīga miesnieka Dario Čekini.Viņš ir īstens sava aroda meistars, kura dzimta jau 250 gadus šai pusē audzē un tirgo Toskānas  īpašās šķirnes Chiamina govis un Cinta Sinese cūkas. Pie viņa nogaršosim Itālijā tik iecienīto pinzimonio, baudīsim Dario gatavotos gaļas ēdienus un īpašās mērces. Gaļas te netrūks!Pēcpusdienā pārbrauciens uz San Miniato. Tur saimnieka un suņa pavadībā dosimies īstās trifeļu medībās. Staigājot pa mežu, uzzināsim, kāpēc suņi meklē šīs sēnes un vai viņiem tās garšo. Vēlāk degustēsim saimnieku gatavotās delikateses, kuru izgatavošanā izmanto trifeles.Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

4. DIENA.  CETURTDIENA, 04.10.  ČERTALDO – SJĒNA – RAPOLANO TERMAS – ČERTALDO ALTO – ČERTALDO

Brauksim uz Sjēnu, kas joprojām saglabājusi savu greznību kopš 13.gs. Kopīgi izstaigāsim pilsētas pakalnus un līkumotās ielas, kas sadalītas 17 rajonos – kontradās. Piazza del Campo – Itālijas skaistākais gliemežveida laukums, un izcilā Sjēnas katedrāle ar Pizano, Donatello un Mikelandželo meistardarbiem, kā arī marmora inkrustēto grīdu. Pēcpusdienā nodosimies ūdens priekiem Rapolāno termās (papildus maksa 18 EUR), no kurām paveras brīnišķīga panorāma uz tuvējo pilsētu un apkārtni. Vakarā dosimies uz Čertaldo Alto, kur nokļūsim ar gaisa vilcienu. Šajā pilsētā dzīvojis un apglabāts ‘Dekamerona’ autors Džovani  Bokačo, kurš bija izcils sava laikmeta sabiedriskās dzīves atainotājs. Malkojot vīnu un izgaršojot Lardo di Collonatas speķi ar šai pusē gatavoto sarkano sīpolu ievārījumu, klausīsimies Dekamerona lasījumus. Nakts viesnīcā Čertaldo pilsētiņā.

5. DIENA.  PIEKTDIENA, 05.10.  ČERTALDO – MILĀNA

Pēc brokastīm dosimies uz Barberīno di Mugello outletu, kur vienuviet atrodami vairāk nekā 100 pazīstamu zīmolu veikalu ar ļoti plašu preču piedāvājumu par ļoti pievilcīgām cenām. Dienas otrajā pusē dosimies uz operas un ‘modes meku’ Milānu. Izstaigāsim pilsētas centru, un apskatīsim La Scala operas teātri, grezno Viktora Emanuela II galeriju, un ar torņiem un smailēm kronēto balto Milānas katedrāli. Brīvajā laikā iesakām pacelties ar liftu un izstaigāt katedrāles jumtu, un apmeklēt slaveno Quadrilatero modes rajonu. Nakts viesnīcā Malpensas lidostas tuvumā.

6. DIENA.  SESTDIENA, 06.10.  MILĀNA – RĪGA

Pēc brokastīm transfērs uz lidostu, lidojums Milāna-Rīga 10:15-13:55

Papildus informācija

Ceļojuma cenā ietilpst:

  • lidojuma biļete Rīga-Milāna-Rīga;
  • transporta pakalpojumi ceļojuma laikā;
  • 4 naktis 4* viesnīcā Toskānā divvietīgos numuros, 1 nakts viesnīcā Milānas lidostas tuvumā;
  • 5 brokastis, 2 pusdienas;
  • zemnieku saimniecības apmeklējums ar uzkodām un vīnu degustāciju;
  • itāļu virtuves kursi ar pusdienām;
  • trifeļu medības ar degustāciju;
  • grupas vadītāja pakalpojumi un latviešu valodā runājošs vietējais gids;

Ceļojuma cenā neietilpst:

  • peldēšanās Rapolāno termās – ~18 EUR;
  • programmā neminētu pasākumu un objektu apmeklēšanas izmaksas;
  • veselības apdrošināšana ārzemju ceļojumam;
  • dzeramnaudas apkalpojošajam personālam.

Piemaksa: par vienvietīgu numuru –223 EUR.

Pieteikšanās ceļojumam:

  • piesakoties ceļojumam, nepieciešams uzrādīt pasi un jānoslēdz ceļojuma līgums;
  • jūsu vieta tiks rezervēta pēc 400 EUR avansa iemaksas;
  • otrā iemaksa 50% no atlikušās summas ne vēlāk kā 70 dienas pirms ceļojuma (23.07.2018.)
  • pārējā samaksa ne vēlāk kā 42 dienas pirms ceļojuma (20.08.2018.).

Ceļojuma anulācijas noteikumi:

  • atsakoties no pieteikšanās brīža līdz 50 dienas pirms ceļojuma (12.08.2018.), tiek ieturēti 400 EUR;
  • atsakoties 49-36 dienas pirms ceļojuma (13.-26.08.2018.), tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;
  • atsakoties mazāk kā 36 dienas pirms ceļojuma (27.08.2018.), tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

Nepieciešamie ceļojuma dokumenti: pase, kas derīga 6 mēnešu pēc atgriešanās.

Ievērībai! Ceļojuma cena var pieaugt mainoties LR likumdošanai “Par PVN”, kā arī saistībā ar ASV dolāra kursa un  degvielas cenas sadārdzinājumu.

Izbraukšana Piezīmes
09.04.2018 Grupas vadītāja Ilze Erdmane
01.10.2018 Grupas vadītāja: Ilze Erdmane

Itālijas smaržas, garšas un baudas Toskānā

Priekšstatījums